Realmac Software

Welcome to the RapidWeaver Community Forums, where you can chat with RapidWeaver users from around the world!

Chybné kódovanie na niektorých miestach a template

katarinagkatarinag SenecPosts: 44Members
Ahojte,
mám dva problémy s utvorenou stránkou http://korpus.sk/~katarinag/sjs/index.html

1) U mňa sa v Mozille nekorektne zobrazuje č v slovách uskutoční, Častá-Papiernička. Ostatná diakritika je ok. Mám nastavené v Mozille kódovanie Western (ISO 8859-1). Iný užívateľ mi však hlásil chybné kódovanie v rozbalenom texte Viac informácii. Tam sa však mne všetko zobrazuje korektne. V Setupe stránky som nastavovala UTF-8.
Nekorektná diakritika bude teda v nesprávnom nastavení v Setupe? Je potrebné dať tam Western?

2) Na stránke som použila Template Delta. Žiaľ, majiteľ stránky by si ju prosil v červeno-čiernom prevedení. Je to možné nejako zmeniť? Ako to vyriešiť? Možno je to celkom triviálna otázka, ale ako začiatočníčka sa len učím.

Ďakujem za pomoc.

Katka

Comments

• lannylanny Posts: 798Members
    1) Mně se to zobrazuje správně. V RW máte nastavené utf-8 což by mělo pracovat.
    2) Barvy v Delta se dají změnit v Page Info ->> Styles ->> Colors
  • katarinagkatarinag SenecPosts: 44Members
    Ianny, v Safari sa mi diakritika zobrazuje tiež správne, ale Mozzila mi robí problém.
    Page Info ->> Styles ->> Colors neobsahuje červenú, len ružovú. Je možné nejako tam tú červenú doplniť?

Katka
  • MartinLMartinL Prague, CZPosts: 396Members
    ad 1
    V hlavičce stránky je UTF-8
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

a to je nejuniverzálnější kódování. Nejlepší je nastavit prohlížeč také na UTF.

ad 2
    Je to v těch styles, jak psal Lanny. Stačí kliknout na políčko a změnit barvu. Nejdřív ale doporučuju udělat z původního tématu kopii (v nabídce témat kliknout pravým tlačítkem -] Duplicate). Pro představu, jak fungují styly, lze také načíst některý z připravených - v Page Inspector dole pomocí levého tlačítka s ikonkou složky (priečinku :).

Martin
    Ještě drobnost:
    jestli to dobře chápu, je potřeba změnit vše oranžové na červenou (?).

Pak tam ale ještě zůstanou ty tři šipky vedle menu - ty jsou řešené jako obrázek a proto je ve Styles v tomto případě nelze změnit. Jednoduše se to dá obejít takhle:
    - vybrat v hotových styles ten, který se vám líbí nejméně :) - ten použít a ještě ho budeme trochu prznit
    - v RW pravým tlačítkem myši kliknout na ikonku (kopie) Delty a zvolit "Reveal Contents in Finder"
    - tam je složka "images" a v ní obrázkové elementy, pojmenované podle barvy příslušného stylu.
    - např. ty šipky jsou "menu_green.png" (zvolil jsem zelenou jako nejméně oblíbenou) - to otevřete ve Photoshopu nebo nějaké jeho alternativě a upravte barevnost. Ihned po uložení se vzhled zaktualizuje v RW. Důležité: všechny obrázky, které jsou součástí tématu je nutné ukládat pomocí "Save for Web". Jinak by se při rozsáhlejších úpravách zbytečně zpomalilo načítání stránek.

Martin
    Ďakujem veľmi pekne, Martin. Každý deň sa niečo nové naučím.

Je možné nejako nastaviť modifikovaný template na všetky utvorené stránky v projekte alebo to treba zvoliť pri každej ručne?

Katka
    Ano, je to možné - je třeba v Page Inspector vlevo dole zvolit pro všechny stránky "uses master style..." Pak se jakákoliv změna projeví i u všech ostatních stránek.

M.
    Vďaka.

K.

Leave a Comment

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler