Ahojte,
mám dva problémy s utvorenou stránkou
http://korpus.sk/~katarinag/sjs/index.html
1) U mňa sa v Mozille nekorektne zobrazuje č v slovách
uskutoční,
Častá-Papiernička. Ostatná diakritika je ok. Mám nastavené v Mozille kódovanie Western (ISO 8859-1). Iný užívateľ mi však hlásil chybné kódovanie v rozbalenom texte
Viac informácii. Tam sa však mne všetko zobrazuje korektne. V Setupe stránky som nastavovala UTF-8.
Nekorektná diakritika bude teda v nesprávnom nastavení v Setupe? Je potrebné dať tam Western?
2) Na stránke som použila Template Delta. Žiaľ, majiteľ stránky by si ju prosil v červeno-čiernom prevedení. Je to možné nejako zmeniť? Ako to vyriešiť? Možno je to celkom triviálna otázka, ale ako začiatočníčka sa len učím.
Ďakujem za pomoc.
Katka
Comments
2) Barvy v Delta se dají změnit v Page Info ->> Styles ->> Colors
Page Info ->> Styles ->> Colors neobsahuje červenú, len ružovú. Je možné nejako tam tú červenú doplniť?
Katka
V hlavičce stránky je UTF-8 a to je nejuniverzálnější kódování. Nejlepší je nastavit prohlížeč také na UTF.
ad 2
Je to v těch styles, jak psal Lanny. Stačí kliknout na políčko a změnit barvu. Nejdřív ale doporučuju udělat z původního tématu kopii (v nabídce témat kliknout pravým tlačítkem -] Duplicate). Pro představu, jak fungují styly, lze také načíst některý z připravených - v Page Inspector dole pomocí levého tlačítka s ikonkou složky (priečinku
Martin
jestli to dobře chápu, je potřeba změnit vše oranžové na červenou (?).
Pak tam ale ještě zůstanou ty tři šipky vedle menu - ty jsou řešené jako obrázek a proto je ve Styles v tomto případě nelze změnit. Jednoduše se to dá obejít takhle:
- vybrat v hotových styles ten, který se vám líbí nejméně
- v RW pravým tlačítkem myši kliknout na ikonku (kopie) Delty a zvolit "Reveal Contents in Finder"
- tam je složka "images" a v ní obrázkové elementy, pojmenované podle barvy příslušného stylu.
- např. ty šipky jsou "menu_green.png" (zvolil jsem zelenou jako nejméně oblíbenou) - to otevřete ve Photoshopu nebo nějaké jeho alternativě a upravte barevnost. Ihned po uložení se vzhled zaktualizuje v RW. Důležité: všechny obrázky, které jsou součástí tématu je nutné ukládat pomocí "Save for Web". Jinak by se při rozsáhlejších úpravách zbytečně zpomalilo načítání stránek.
Martin
Je možné nejako nastaviť modifikovaný template na všetky utvorené stránky v projekte alebo to treba zvoliť pri každej ručne?
Katka
M.
K.