Ahojte,
mám nainštalovanú demo verziu RapidCart3 (dovolí pridať max. dva produkty). Nastavila som pri platbe možnosť Direct order, vyplnila adresu, zaškrtla PHP 5+. Pri zobrazovaní v Preview mode sa mi však nezobrazí žiadna možnosť "Pristúpiť k platbe" alebo niečo podobné. Pri prepnutí do Preview modu sa objaví hláška:
Some of the feature used in your RapidCart page (Direct Order Mode or Coupon Codes) require to publish your site to a webserver running PHP 5+ and will not work in Preview Mode.
Neviem, či aj to zobrazovanie "Pristúpiť k platbe" je ovplyvnené tým PHP.
V localhost mám nainštalovaný MAMP s PHP 5+, neviem však, čo z projektu, kde mám RapidCart3, mám nahrať na ten server, resp. ako. Stačí to skopírovať do príslušného adresára? Po exportovaní projektu sa mi nezobrazí nič, čo by bolo možné niekam nahrať, len jeden prázdny súbor coupons.php.
Má na to všeko vplyv to, že mám obmedzenú verziu RapidCart3?
Ďakujem za rady.
Katka
Comments
už si nepamätám, ako je to s demom RapidCartu, ale skús odšktnúť jednu voľbu - viď príloha.
Ak to nepôjde - tak potom to naozaj bude tým, že máš "iba" demo verziu.
Ak ten plugin potrebuješ - kúp ho, funguje spoľahlivo.
Katka
ešte ti sem pridám jeden "velice" užitočný link: Rapidcart - tipy a triky
Stále sa však ešte borím s problémom, ako to celé prepojiť s PHP serverom. V MAMP som utvorila novú databázu a skopírovala som celú projekt do jej adresára na localhost, ale nič. Viete mi s tám niekto poradiť?
Ďakujem.
K.
1. RapidCart pre svoju prevádzku nepotrebuje databázu. Iba v prípade použitia voľby "Direct Order" vyžaduje podporu PHP 5.2 a vyššiu zo strany webhostingu (servera).
užitočný link
2. Nepotrebuješ žiaden MAMP, žiadnu databázu, žiadne prepojovanie ...
3. S pluginom pracuješ normálne ako s inými pluginmi, teda edituješ v režime "edit" a výsledky pozeráš v režime "preview" ...
môj cieľ je utvoriť e-shop, v ktorom si zákazník objedná produkt/produkty, odošle objednávku a personál ho bude kontaktovať obratom e-mailom so všetkymi náležitosťami (variabilný symbol a pod.), pričom veci platby vyrieši buď prevodom na účet alebo priamo pri vyzdvihnutí objednávky v kamenom obchode. Preto je ako jediný spôsob platby povolený "Direct Order" (alebo sa mýlim?). Utvorila som v demo verzii minishop, skúsila som si poslať objednávku, ale vypísal mi práve tú info:
(DIRECT ORDER REQUIRES PUBLISHING)
Ako inak si to môžem odskúšať - odoslanie objednávky? Preto som spomínala localhost s PHP. Chcela som ním simulovať server, aby som si to otestovala.
Ďakujem.
K.
Na testovanie doporučujem používať subdomény.
http://www.krajspol-vahy.sk
www.kortina.sk - treba kliknúť na "e-shop"
a tu je príklad rozpracovaného projektu - ktorý "zatiaľ odpočíva" na subdoméne:
www.vitaminland.renad.sk
RapidCart je tvarovateľný - a aj cez "CSS", aj v "Style/Custom Layout" sa dá upravovať.
Ďakujem za podporu a rady.
K.
.rcItem {
color: #006600;
border: 1px dotted; }
.rcItemInfo {
margin-top: 0em !important; }
.rcItemName {
font-size: 15px !important;
padding-top: 10px; }
.rcItemPrice {
color: #ff0000;
font-size: 15px !important;
padding-right: 8px; }
.rcItemButtons {
font-size: 7px !important;
padding-right: 5px;
padding-bottom: 5px; }
.rcItemDescription {
font-size: 12px !important;
padding-right: 8px;
padding-top: 7px;
padding-bottom: 20px; }
.rcItemThumb {
padding-left: 5px !important;
padding-right: 15px !important;
padding-top: 5px; }
.rcComment, .rcLabel {
color: #ffff00;
font-weight: bold;
opacity: 1 !important; }
Ak napríklad použiješ "2 column layout", môžeš ešte použiť aj toto:
.rcItem.column2 {
width: 48% !important;
line-height: 1.3em;
margin-bottom: 1.20em;
margin-left: 1em; }
Sú to vlastne základné úpravy farieb, odsadení, veľkostí písma pre názov, popis, cenu, ...
Skúsim s tým niečo urobiť.
Ďakujem za radu.