Realmac Software

Welcome to the RapidWeaver Community Forums, where you can chat with RapidWeaver users from around the world!

Formulár v RW

WaldemarskiWaldemarski SlovakiaPosts: 130Members
Ahoj, mám dotaz na tvorbu formuláru. Prvýkrát mám k dispozícii hosting, ktorý podporuje PHP, takže pokiaľ viem, formulár by sa mal dať vytvoriť priamo v prostredí RW, buď pomocou "Contact form" alebo "FormLoom". Nedarí sa mi ale rozhýbať ten formulár, aby mi odoslal na mail výsledky. Po skúšobnom vyplnení a odoslaní sa tvári, že je všetko OK, zahlási "Succes" ale mail nepríde... Je treba niečo nastavovať ešte na hostingu klienta, prípadne treba podniknúť ešte nejaké ďalšie kroky? Prosím o nakopnutie, ďakujem :)

Waldemar

Comments

• renadrenad SlovakiaPosts: 574Members
    ... hmm, a to ešte existuje hosting bez podpory PHP ?

ale ku problému:

1. ktorý plugin teda používaš ?
    - podľa hlášky "succes" ide pravdepodobne o stack "Formloom Jr."
    (pozor! Formloom vyžaduje PHP 5 a vyšší)

2. určite máš použitú príponu ",php" - viď príloha, lebo stack ju automaticky nepridá !!!

3. ako to máš vyplnené ?

4. na testovanie je dobré mať aspoň dva maily, aby boli rozdielne maily medzi tým, ktorý je zadaný do "Setup" a tým, ktorý zadávaš do formulára

zatiaľ asi všetko :-)
    RapidWeaver.jpg
    363 x 392 - 35K
  • WaldemarskiWaldemarski SlovakiaPosts: 130Members
    Existuje... aj ja mám taký, lebo nepotrebujem PHP...

1 - skúšal som oba, aj FormLoom 1.0 aj Contact Form 4.2.2. V nastavení hostingu klienta som si všimol podporované verzie PHP 4 a 5.
    2 - jasné
    3 - neviem, čo myslíš...
    4 - maily boli rozdielne, jeden (prijímací, nastavený v setup) Gmail a druhý, ktorý som zadával do formuláru môj, doménový

Zatiaľ vďaka...

W
    asi to bude vo verzii PHP ... bežným štandardom býva, že webhostingy majú prednastavenú verziu PHP4, a teda:
    1. buď si to zmeníš sám vo webadmine
    (ja som to nevedel, ale poslali mi mail, ako si to mám nastaviť)
    2. požiadaš mailom o zmenu PHP4 na PHP5 (aktuálna verzia je tuším verzia 5.4)
    V nastaveniach hostingu je zalozka, kde su vypisane vsemozne nastavenia PHP v tabulke, kde je stlpec PHP verzia a tam je vsade 4 "medzera" 5 - pochopil som to tak, ze je podporovana verzia aj 4 aj 5... skusim ich helpdesk... Znamena to teda, ze ak je podporovana spravna verzia PHP, tak tie Formloomy a Contact formy musia fungovat jednoducho tak, ze ich len zaclenim do kompozicie stranky v RW, nastavim polia a maily na prijimanie vysledkov a musi to ficat?
    Inak, ked sme pri tych formularoch, vytvoril som dočasne form pre tú stránku na web službe EmailMe Form a kód, vložený do témy Lime, pridá nad každú položku formulára bullet (vid obr.) - je to nepríjemné a neviem ako sa toho zbaviť... V iných témach to nerobí, len v tej jednej - Lime.
    limeTheme-bullets.jpg
    563 x 311 - 11K
    Takže - odpoveď je veľmi prostá, až jednoduchá... :) Formulár funguje len vtedy, keď mailová adresa prijímateľa odpovedí z formuláru je doménová adresa toho hostingu, kde je stránka umiestnená. Pri použití ContactForm podľa všetkého nie je možné nastaviť viac mailových adries na prijímanie odpovedí, takže som to zatiaľ vyriešil forwardovaním na klientovu adresu (nechce používať ten nový doménový mail). Možno budem riešiť kúpu FormLoom (mal som len demo verziu, nevšimol som si to :) ), ale nová verzia je už len pre RW5 a ja zatiaľ odolávam...
    Čau,
    no to by sme dopadli, keby to tak bolo :)

Mám urobených kopec stránok, keď má zákazník "mail" od iného poskytovateľa a "webhosting" od druhého poskytovateľa. Tu problém rozhodne nie je.

Preto som sa ťa pýtal v bode 3 - ako to máš nastavené :)

V skratke:
    Na testovanie používaj svoj doménový mail, a potom po odladení len vymeň svoj doménový mail za zákazníkov mail a je to. (dá sa to aj s iným ako doménovým mailom, ale treba nastaviť buď podporu na hostingu alebo doplnkové položky v setupe Formloomu)

poznámky:
    Formloom je dobrá vec - používam nielen plugin, ale i Formloom stack

Rapidweaver 5 - neodolávaj - funguje spoľahlivo, nepadá, je to OK. Prichádzaš o veľa, do RW4 by som sa už nevrátil, všetky projekty som preklopil do RW5.
    Ešte raz ju testovaniu formulárov pre FORMLOOM:

1. potrebuješ svoje 2 mailové adresy
    2. tú doménovú použiješ do setupu Formloomu
    3. nahráš projekt na server
    4. vyplníš v Safari formulár - a zadáš do neho svoju druhú adresu (akože si zákazník)
    5. odošleš

V prípade použitia Formloom a zakliknutia "send receipt" ti prídu ti dva maily:

- na doménový mail prídu klasické údaje z formulára
    - a na ten druhý mail príde to, čo nadefinuješ, napr.:

"Ďakujeme za Váš čas, hneď ako to bude možné vás budeme kontaktovať - Váš Jurko Jánošík"
    Veď hej... mne to tiež prišlo divné, že je vyžadovaný ten doménový mail hostingu, ale keď som ho použil, tak to hneď na prvý šup fungovalo... Na helpdesku hostingu mi povedali, že aspoň jedna z adries prijímateľa odpovedí musí byť doménová a vtedy to bude fungovať, tak som to ďalej neriešil, nastavil som to, urobil som forward na klientov mail a fičí to... Ale budem pátrať ďalej a investujem do toho Formloomu, ten je vymakaný. A vyzerá to tak, že sa teda konečne pustím do RW5, ak je už odladený, ako hovoríš :) Vďaka za pomoc, renad...

W
  • MachexMachex Posts: 13Members
    Ja by som sa chcel opytat, ako dosiahnem toho, ze ked zakaznik vyplni formular a pride mi email, aby potom ako odosielatel figurovala jeho mailova a dresa a aj jeho meno. Vstavany kontaktny formular v RW to dokaze, ale neviem si to nastavit vo FormLoom. Vedel by mi niekto s tym pomoct?
    Vdaka. Machex
    Čauko,
    návod je tu:
    http://www.yabdab.com/help/plugins/formloom/ - cca v strede stránky ...
    (treba správne vyplniť recipients + from mail + from name)
    Ahoj,

cital som to, ale niekde mi usla pointa: je tam pole "From email" do ktoreho sa moze rucne vyplnit adresa odosielatela.... a ja by som tam ale chcel vidiet mailovu adresu odosielatela formulara, ktoru si uvadza odosielatel vo formulari.
    Alebo som nieco prehliadol?
    Čauko, ja som ťa zle pochopil ... to nastavenie sa volá "reply mail" (príloha) - po kliknutí treba z formulára vybrať ten zákazníkov mail ...
    formloom.jpg
    323 x 372 - 28K
    Waldemarski:
    posielam ti ukážku, čo všetko sa dá urobiť vo Formloome:
    http://www.systemova-doska.sk/atria/
    Reply mail - mam to nastavene od zaciatku, ale to nie je ono. Ak pouzijem Tvoj priklad, potom KAZDY mail ktory dostanem z formulara bude od osoby s menom JANO a bude mat mailovu adresu janko@hrasko.sk :(
    Skusal som nevyplnil pole "From mail", ale potom dostanem chybovu hlasku, Zrejme je to povinny udaj. Uvazoval som, ci tam netraba dat nejaky specialny retazec ako napr. #email# ale zrejme to uz prilis prekombinujem...?
    Vo FormLoom je to takto - vid screenshot... Neviem, aku mas verziu, ale malo by to byt obdobne vsade. Pole From email musi obsahovat odkaz na formularove pole "Email", ktore vyplna zakaznik a vtedy ti pride mail s vysledkami formulara od tej osoby.

Waldemar
    formloom-screen.jpg
    800 x 547 - 59K

Leave a Comment

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler