Ahoj, mám dotaz na tvorbu formuláru. Prvýkrát mám k dispozícii hosting, ktorý podporuje PHP, takže pokiaľ viem, formulár by sa mal dať vytvoriť priamo v prostredí RW, buď pomocou "Contact form" alebo "FormLoom". Nedarí sa mi ale rozhýbať ten formulár, aby mi odoslal na mail výsledky. Po skúšobnom vyplnení a odoslaní sa tvári, že je všetko OK, zahlási "Succes" ale mail nepríde... Je treba niečo nastavovať ešte na hostingu klienta, prípadne treba podniknúť ešte nejaké ďalšie kroky? Prosím o nakopnutie, ďakujem
Waldemar
Comments
ale ku problému:
1. ktorý plugin teda používaš ?
- podľa hlášky "succes" ide pravdepodobne o stack "Formloom Jr."
(pozor! Formloom vyžaduje PHP 5 a vyšší)
2. určite máš použitú príponu ",php" - viď príloha, lebo stack ju automaticky nepridá !!!
3. ako to máš vyplnené ?
4. na testovanie je dobré mať aspoň dva maily, aby boli rozdielne maily medzi tým, ktorý je zadaný do "Setup" a tým, ktorý zadávaš do formulára
zatiaľ asi všetko
1 - skúšal som oba, aj FormLoom 1.0 aj Contact Form 4.2.2. V nastavení hostingu klienta som si všimol podporované verzie PHP 4 a 5.
2 - jasné
3 - neviem, čo myslíš...
4 - maily boli rozdielne, jeden (prijímací, nastavený v setup) Gmail a druhý, ktorý som zadával do formuláru môj, doménový
Zatiaľ vďaka...
W
1. buď si to zmeníš sám vo webadmine
(ja som to nevedel, ale poslali mi mail, ako si to mám nastaviť)
2. požiadaš mailom o zmenu PHP4 na PHP5 (aktuálna verzia je tuším verzia 5.4)
no to by sme dopadli, keby to tak bolo
Mám urobených kopec stránok, keď má zákazník "mail" od iného poskytovateľa a "webhosting" od druhého poskytovateľa. Tu problém rozhodne nie je.
Preto som sa ťa pýtal v bode 3 - ako to máš nastavené
V skratke:
Na testovanie používaj svoj doménový mail, a potom po odladení len vymeň svoj doménový mail za zákazníkov mail a je to. (dá sa to aj s iným ako doménovým mailom, ale treba nastaviť buď podporu na hostingu alebo doplnkové položky v setupe Formloomu)
poznámky:
Formloom je dobrá vec - používam nielen plugin, ale i Formloom stack
Rapidweaver 5 - neodolávaj - funguje spoľahlivo, nepadá, je to OK. Prichádzaš o veľa, do RW4 by som sa už nevrátil, všetky projekty som preklopil do RW5.
1. potrebuješ svoje 2 mailové adresy
2. tú doménovú použiješ do setupu Formloomu
3. nahráš projekt na server
4. vyplníš v Safari formulár - a zadáš do neho svoju druhú adresu (akože si zákazník)
5. odošleš
V prípade použitia Formloom a zakliknutia "send receipt" ti prídu ti dva maily:
- na doménový mail prídu klasické údaje z formulára
- a na ten druhý mail príde to, čo nadefinuješ, napr.:
"Ďakujeme za Váš čas, hneď ako to bude možné vás budeme kontaktovať - Váš Jurko Jánošík"
W
Vdaka. Machex
návod je tu:
http://www.yabdab.com/help/plugins/formloom/ - cca v strede stránky ...
(treba správne vyplniť recipients + from mail + from name)
cital som to, ale niekde mi usla pointa: je tam pole "From email" do ktoreho sa moze rucne vyplnit adresa odosielatela.... a ja by som tam ale chcel vidiet mailovu adresu odosielatela formulara, ktoru si uvadza odosielatel vo formulari.
Alebo som nieco prehliadol?
posielam ti ukážku, čo všetko sa dá urobiť vo Formloome:
http://www.systemova-doska.sk/atria/
Skusal som nevyplnil pole "From mail", ale potom dostanem chybovu hlasku, Zrejme je to povinny udaj. Uvazoval som, ci tam netraba dat nejaky specialny retazec ako napr. #email# ale zrejme to uz prilis prekombinujem...?
Waldemar